Lezing op maat

Museumnacht 2008

Wilt een lezing op maat? Of een lezing over een specifiek onderwerp met een buitensport-tintje? We maken graag in overleg een creatieve lezing die voldoet aan uw wensen!

Eerder ontwikkelde lezingen

Read more...

Hedendaags navigeren

Deze lezing neemt mensen in vogelvlucht mee in de mogelijkheden van het hedendaags navigeren. Met een kort historische inleiding vanaf het moment dat de mensheid navigatie als kunde ontwikkelde. Vanaf de Atlas Maior van Joan Blaeu tot en met het hedendaagse gebruik van kaart, kompas en GPS. De lezing wordt afgewisseld met foto's van (bergwandel)tochten en expedities.

Eventueel is deze lezing aan te passen naar uw eigen wensen.

Read more...

Dutch Denali Expedition 2009

Tijdens deze lezing hoort u alles over de Dutch Denali Expedition 2009. Een avontuurlijk verhaal over een beklimming waarbij succes niet vanzelfsprekend is. We nemen u mee in de voorbereidingen en de beklimming van de berg zelf. Alle ins-and-outs van deze expeditie komen langs en we vertellen hoe je zelf deze reis kunt organiseren. Dus als u zelfstandig klimmer of alpinist bent dan kunt u aan de lezing veel informatie ontlenen. Maar vooral natuurlijk ook veel mooie foto's en filmmateriaal.

Read more...

Rondane Noorwegen

Tijdens deze lezing nemen we u mee op een tourlanglauftocht in Rondane in Noorwegen. Noorwegen is dicht bij huis en leent zich prima voor het beleven van winterse avonturen in de ruige natuur. Een tocht naar Noorwegen kunt u zelf organiseren maar is wel anders dan de bekende wintersportgebieden in de alpenlanden.

Read more...